Overslaan en naar de inhoud gaan

3-4 Architecturale en beeldende vorming

Studiedomein: Kunst en creatie
Finaliteit: Doorstroom hoger onderwijs (DGD)

Ben je op zoek naar een sterk theoretische studierichting waarin jouw creativiteit centraal staat? Dan is Architecturale en Beeldende Vorming de studierichting voor jou. Je krijgt een stevig pakket algemene vorming aangevuld met artistiek gerichte vakken.  Je maakt kennis met de technieken en materialen uit de beeldende kunsten en je zet jouw eerste stappen in architecturaal vormgeven.  
 
Deze kunstrichting is de keuze bij uitstek als je op zoek bent naar een richting die theoretisch sterk onderbouwd is - met extra aandacht voor wiskunde en talen - waarin je ook de tijd krijgt voor de ontplooiing van jouw artistieke talent. In de loop van het derde en het vierde jaar ontdek je gaandeweg of je de meer architecturale dan wel de beeldende weg wil inslaan. 
 
Ben jij een creatief rekenwonder en heb jij net als wij een passie voor kunst? Dan is de richting Architecturale en Beeldende Vorming echt iets voor jou!   

Doelgroep

Je hebt een basisoptie in 2A verdieping gevolgd en je wil je voorbereiden op hoger onderwijs. Je moet in staat zijn om een groot pakket algemene vorming te verwerken dat op een theoretisch manier wordt aangeboden. Je scherpt je vaardigheden aan om leerstof van uiteenlopende aard op een vlotte manier in te studeren.

Je hebt een uitgesproken interesse in het domein Kunst en creatie waardoor je extra gemotiveerd bent voor de specifieke richtingsvakken.

Finaliteit

De meest logische vervolgopleidingen in de derde graad zijn 'Architecturale vorming' of 'Beeldende vorming'. Deze studierichtingen bereiden je voor op het hoger onderwijs, in het bijzonder voor artistieke opleidingen.

Lessentabel

3de jaar 4de jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 3 3
Natuurwetenschappen 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Wiskunde (incl. ruimtemeetkunde i.f.v. architecturale vorming) 5 5
Architecturale vorming 2 2
Beeldende vorming 3 3
Waarnemingstekenen 3 3
Kunstbeschouwing 2 2
TOTAAL 32 32

Laptopproject

Lees meer over het laptopproject op onze school (Digisprong).

Les in een vreemde taal

CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning. Het is een vorm van meertalig onderwijs waarin het mogelijk is om bepaalde vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde in een andere taal te volgen dan het Nederlands. Tijdens een CLIL-les ligt de focus niet op de vreemde taal, maar op de vakinhoud. Op deze manier leer je al doende Frans of Engels. 

Wat nadien in Heilig Graf?

Misschien ook interessant voor jou?

Onze belevenissen op sociale media

Er borrelt, bruist en leeft heel wat in onze studierichtingen Beeldende kunsten!

Snuif via deze Facebookpagina of deze Instagrampagina de sfeer op van dit artistieke studiegebied.

Contact

Campus Patersstraat, Patersstraat 28, 2300 Turnhout

Opleidingsverantwoordelijke: Daan Buys