Overslaan en naar de inhoud gaan

Economie en Organisatie

4 Ondernemen en communicatie

Heb jij interesse in talen? Werk jij graag met de computer? Ben je ondernemend ingesteld? Dan is de richting Ondernemen en communicatie echt iets voor jou!

De taalvakken komen in Ondernemen en Communicatie uitgebreid aan bod, met ruime aandacht voor nieuwe communicatietechnieken. Je krijgt een basispakket bedrijfseconomie waarbij de focus ligt op hoe bedrijven georganiseerd worden en hoe de boekhouding van een onderneming gevoerd wordt.

Doordat je in een ondernemende richting zit, zal je ook goed met de computer leren werken, voornamelijk met het Office – pakket maar ook andere apps zullen tijdens de lessen gebruikt worden. Je zal ook thuis nog een computer nodig hebben om aan je opdrachten te werken. 

Onze school organiseert tal van activiteiten die je meer voeling willen geven met ‘Ondernemen’. Zo zijn er verschillende projectdagen die dit willen aanwakkeren. Ook door vakoverschrijdend te werken, proberen we je een brede opleiding te bieden.

Doelgroep

Leerlingen die in het tweede jaar Handel of een ASO-richting volgden. Andere vooropleidingen zijn individueel te bekijken.

Finaliteit

Deze opleiding is een voorbereiding op het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.

Lestabel

4de jaar
Godsdienst 2
Nederlands 4
Frans 5
Engels 4
Duits 1
Wiskunde 3
Aardrijkskunde 1
Natuurwetenschappen 2
Geschiedenis 1
Lichamelijke opvoeding 2
Informatica 4
Bedrijfseconomie 4
TOTAAL 33

Uitleg vakken

In bedrijfseconomie leer je de documenten kennen die in de administratie van een bedrijf worden gebruikt. Je bestudeert ook verschillende verkooptechnieken en activiteiten van de boekhouding en commerciële afdeling.

In informatica maak je kennis met apparatuur, programmatuur, algoritmisch denken en de basisvaardigheden van een professioneel programma rond tekstverwerking, databeheer, presentaties en het elektronisch rekenblad.

Het pakket aan vreemde talen is in deze richting zeer uitgebreid. Om die reden is Ondernemen en communicatie enkel aan te raden indien je voldoende motivatie en aanleg voor talen hebt.

Les in een vreemde taal

CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning. Het is een vorm van meertalig onderwijs waarin het mogelijk is om bepaalde vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde in een andere taal te volgen dan het Nederlands. Tijdens een CLIL-les ligt de focus niet op de vreemde taal, maar op de vakinhoud. Op deze manier leer je al doende Frans of Engels. 

Wat nadien in Heilig Graf?

Misschien ook interessant voor jou?

Wist je dat we nog verschillende studierichtingen hebben in onze school?

Onze belevenissen op sociale media

Onze leerlingen Economie en Organisatie leren niet alleen aan de schoolbanken. Zij verbreden hun blik met tal van binnen- en buitenschoolse activiteiten en projecten.

Ben je graag eens een vlieg bij deze leerlingen? Bezoek dan zeker hun pagina's op Facebook of Instagram.

Contact

Campus Patersstraat, Patersstraat 28, 2300 Turnhout

Opleidingsverantwoordelijke: Rianne Aerts