Salad in a jar
2/04/2021
Tijdens het keuzepakket Maatschappij en Welzijn maakten de leerlingen uit het eerste jaar 'salad in a jar'. Ze gebruikten hierbij verschillende groenten, spek, feta en een gezonde yoghurtdressing met dille. Een lekker en gezond gerecht dat je ook mee kan nemen als lunch!
HET RECEPT
Ingrediënten (voor twee potjes)
Saus
1lp yoghurt, 2lp mayonaise, 1/2 lp dille, 1/2 klp suiker, 1 lp melk, peper en zout
Salade
1/6 krop ijsbergsla, 1 winterwortel, 1 bosuitje, 10 snoeptomaatjes, 70g doperwtjes uit glazen pot (geen blik), 50g feta, 50g spekblokjes
Benodigdheden
- glazen pot
- 2 aardappelmesjes
- dunschiller
- 2 lepels
- 1 koffielepel
- groenten kom
- plank
- 2 boltassen
- 3 borden
- slawasser
Bereiding
Salade
- maak de groenten schoon, was ze
- wortel raspen, tomaatjes halveren, bosuitje knippen, sla snijden
- bak de spekblokjes en laat ze uitdruipen op keukenpapier
- snijd de feta in kleine blokjes
Sausje
- breng de mayonaise, yoghurt, suiker, dille, en de melk in een boltas en roer dit met een lepel
- breng op smaak met peper en zout
Vullen van de pot
- breng het sausje helemaal onderaan in je bokaal
- hierop leg je de feta
- daarop de geraspte wortel
- vervolgens de erwten
- het volgende laagje worden de snoeptomaatjes
- daarop het bosuitje
- de spekblokjes als voorlaatste
- als laatste vul je alles op met de sla
Smakelijk!