Overslaan en naar de inhoud gaan

A-stroom

2 Latijn

A-stroom

Je bouwt verder op de manier van werken van het eerste jaar om je taalkennis en woordenschat uit te breiden en te verdiepen. Je eigen leerproces in handen nemen is hierbij heel belangrijk: je leert een vaste methode om Latijn te lezen en je krijgt hulp om je eigen sterke en zwakke punten in kaart te brengen.

Via verschillende soorten teksten komen allerlei culturele thema’s aan bod. Een greep uit de mogelijkheden: archeologie in Rome, de oorlog van Troje, orakels en voorspellingen, eten en drinken bij de Romeinen…

Uiteraard staat er ook in het tweede jaar Latijn een excursie op het programma. Afhankelijk van wat je in het eerste jaar gedaan hebt, trek je in het tweede jaar naar Velzeke (een Romeinse nederzetting in Oost-Vlaanderen met een heel leuk archeologisch museum), ofwel naar Heerlen en Valkenburg (een museum rond de Romeinse Thermen en een kopie in de mergelgrotten van de Romeinse catacomben).

Deze basisoptie kan je enkel kiezen op niveau verdieping.

Wat is verdieping?

In 2A verdieping krijg je naast de basisleerstof voor alle vakken ook verdiepings- en uitbreidingsleerstof. In de evaluaties komen ook moeilijkere oefeningen voor.

Voor wie?

  • Je hebt het eerste jaar Latijn (bijna) achter de rug en dat smaakt naar meer.
  • Je wil de Latijnse taal en cultuur verder verkennen, want je merkt dat je via die weg onze eigen wereld beter begrijpt.
  • Het hogere werktempo en het dagelijks studeren ben je intussen wel gewoon en je weet dat dit je goed voorbereidt op toekomstige studies.

Wat na het tweede jaar?

Op het einde van het tweede jaar geven de leerkrachten jou een advies. Ze houden daarbij rekening met je aanleg, belangstelling en capaciteiten. Het keuzepakket in het tweede jaar zet je niet vast naar het derde jaar toe.

Lestabel

2A verdieping
ALGEMENE VORMING (27 u.)
Godsdienst 2
Nederlands 4
Engels 2
Frans 4
Wiskunde 5
Geschiedenis 2
Lichamelijke opvoeding 2
Muziek 1
Beeld 1
Techniek 2
Natuurwetenschappen 1
Aardrijkskunde 1
BASISOPTIE
Latijn 5
TOTAAL 32

Welke inhoud mag je verwachten?

Les in een vreemde taal

CLIL staat voor ‘Content and Language Integrated Learning’. Het is een vorm van meertalig onderwijs waarin je een vak in een andere taal krijgt.

In het tweede jaar verdieping kan je geschiedenis in het Engels volgen. Ook in de hogere jaren is er een CLIL-aanbod.

Een CLIL-les is geen taalles. De focus ligt niet op de vreemde taal; wel op de vakinhoud. Je leert de taal niet door die te bestuderen, maar door die actief te gebruiken. Leerkrachten verwachten in CLIL-lessen dan ook geen foutloos taalgebruik, maar stimuleren de spontane omgang in een vreemde taal.

Wat nadien?

Misschien ook interessant voor jou?

Onze belevenissen op sociale media

Er borrelt, bruist en leeft heel wat in onze eerste graad!

Snuif via deze Facebookpagina of deze Instagrampagina de sfeer op van deze leuke campus.

Contact

Campus Apostoliekenstraat, Apostoliekenstraat 26, 2300 Turnhout